Άλσύλιο Αγίων Ταξιαρχών

Κάποτε πριν σαρανταπέντε περίπου χρόνια, ο μπαρμπα Χαράλαμπος Παλιαρούτης είχε την ιδέα να φτιάξει ένα όμορφο στολίδι πάνω σε έναν βράχο πέρα από το χωριό, που αγναντεύει γη ουρανό και θάλασσα, τους Αγίους ταξιάρχες και την Αγ. Βαρβάρα.

Κουβαλούσε νερό και οικοδομικά υλικά, πάνω στο γέρικο μουλάρι του την κλοτσιάρω, από τα πηγάδια, πέτρα πέτρα, έχτισε το όμορφο ξωκλήσι και το στόλισε  με  δέντρα και λουλούδια.

Επί χρόνια οι γυναίκες κουβαλούσαν στα κεφάλια τους το νερό με τον παραδοσιακό «πεδιλόο» να συνεχίσουν το έργο του, τιμώντας τους Αγίους μας.

Αναπολώντας τις παλιές αυτές εποχές, στο σύλλογό μας γεννήθηκε η ιδέα να συνεχίσουμε το όραμα του μπαρμπα Χαράλαμπου στην γωνιά αυτή του χωριού μας, φτάνοντας το νερό του δικτύου ύδρευσης μέχρι το βουνό στους  Αγ. Ταξιάρχες.

Αυτό το καταφέραμε με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου μας κ Βασίλη Μανέτα  και οπωσδήποτε με τους δημοτικούς μας υπαλλήλους, που για άλλη μια φορά, στάθηκαν δίπλα στο χωριό μας και στο Σύλλογο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν οικονομικά, και με  την παρότρυνση και ηθική στήριξή τους,  για την αναδιαμόρφωση και περίφραξη του άλσους.

Φωτο: Αλέξανδρος Μανιάτης

Σχολιάστε